Työ jatkuu!

Osuuskunnan vuosikokous pidetään sunnuntaina 27.9. klo 12, Igormuseon pihalla, Furuborgintie 6. Huom! Parkkipaikkoja kirkon parkkipaikalta tai torilta.

Keskustelut kunnan kanssa ovat käynnissä. Syksyn alussa odotetaan kunnan kantaa Sandarnin vedenottamon vuokraamisesta vesiosuuskunnalle ja tuleeko kunta jäseneksi vesiosuuskuntaan. Kunnalla on myös tekeillä kehittämissuunnitelma vesihuollolle, ja Itä-Inkoon vesihuololla on suuri prioriteetti vuoden 2020 toimintasuunnitelmassa.

Päätökset Itä-Inkoon osalta ovat tärkeitä muun muassa siksi että monet kiinteistöt ovat vaihtaneet omistajaa ja kiinteistön vesihuollon järjestäminen on ajankohtaista. Useassa tapauksissa kyse on muutosta kuntaan ja vanhan kiinteistön kunnostamisesta.

Tuoreet Degerbyläiset valitsisivat vesiosuuskunnan

Ympäristönäkökohdat ratkaisevat –  ja kuituliittymäkin

Suvi ja Mikko Järvi ja unkarilaiset vizslakoirat Pippi ja Gubben ovat tuoreita Degerbyläisiä.

Pitkän etsinnän jälkeen Suvi ja Mikko Järvestä tuli degerbyläisiä tämän vuoden kesäkuussa. Tämän lisäksi he nyt omistavat melkein satavuotisen laajamittaisen asuinrakennuksen.

  • Sukumme on siksi suuri että tapaamisiin tarvitaan reilusti tilaa, kertoo Suvi  korjaustöiden jatkuessa täydellä teholla.

Alusta asti oli selvää että Degerbyhyn päätyttiin eikä Inkoon kirkonkylään, vaikka sieltä löytyisi runsaasti myymättömiä tontteja ja taloja.

  • Inkoon kirkonkylä sijaitse liian kaukana. Degerbystä ajamme Helsinkiin 40 minuutissa.

Satavuotisvanha kiinteistö kuitenkin vaatii toimenpiteitä.  Käytännössä kaikki on uusittava, maalämpö asennetaan – mutta rakennuksen runko on terve ja kaksi kaunista jugendmallista kaakeliuunia säilyttävät paikkansa avarassa olohuoneessa.

Mikko otti yhteyttä Itä-Inkoon vesiosuuskuntaan heti kun kauppa oli lyöty lukkoon.

  • Meillä on melko hyvä kaivo mutta vedestä löytyy hieman liian paljon mangaania. Viemäröintiä varten meillä on pari  lietetankkia. Miten usein ne on tyhjennettävä emme tiedä.

Vaikkakin kaikki märkätilat on uusittava hän ei toistaiseksi halua sitoutua tiettyyn viemäriratkaisuun.  Sekä vedensaanti että viemäriratkaisu joka johtaisi lokavedet suoraan Espoon puhdistamolle toteutuisi parhaiten yhteistyössä vesiosuuskunnan kautta.

  • Ympäristösyistä tämä ratkaisu olisi edullisempi, hän sanoo ja toteaa että puhdistus toimii tehokkaammin isommassa puhdistuslaitoksessa, omakaan puhdistamo ei ole huoltovapaa.
  • Mikäli saisimme vettä osuuskunnan kautta oma kaivomme on kuitenkin hyödyksi puutarhan kastelua varten koska tämä vesi ei kulje mittarin kautta.

Tämän lisäksi vesiosuuskunnan suunnitelmiin kuuluu myös kuitumahdollisuus. Sekä Suvi että Mikko tekevät paljon etätöitä, joten kuituyhteys on toivolistan kärjessä.

Nyt vesiosuuskunnan pikaista tiedotusta viemäri- ja vesijohtojen rakennustöiden aloittamisesta olisi paikallaan.

  • Paljonko lietetankkien tyhjennys sekä kuljetus puhdistamolaitokselle maksaa ja montako kertaa vuodessa meidän tulisi huomioida nämä kustannukset, Mikko tuumii.

Hän toivoo nopeita päätöksiä ja edellyttää että Inkoon kunta toteuttaa jo tehtyjä päätöksiä vesiosuuskunnan tukemiseen.

  • Meillä on pelkästään myönteisiä kokemuksia yhteenotoistamme kunnan rakennus- ja ympäristöpuolen virkamiesten kanssa, niin varmasti tämäkin asia etenee mukavasti, hän toteaa.

Kysymyksiä? Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Jarl Boström puh. 0500 449 334 tai sähköpostitse info@ingavatten.fi

On selvää, että ympäristön kannalta on parempi juoksuttaa jätevedet suoraan suureen puhdistamoon, jossa on parempi puhdistuskapasiteetti. Toteaa ympäristöpäällikkö Elina Röman ajankohtaissivuilla. Lue myös haastattelu Håkan Fagerströmin kanssa osuuskunnan ajankohtaissivuilla klikkaamalla tästä

Lue yhteenveto infosta Furuborgissa 1. helmikuuta klikkaamalla tästä.

Itä-Inkoon vesiosuuskunta pähkinänkuoressa – lataa esite tästä