Kuva/Foto: Johan Norrvik
Kuva/Foto: Johan Norrvik

Projekti etenee!

Maanantaina 20 päivänä huhtikuuta Inkoon kunta päätti varata vuosittaista määrärahaa 300 000 € vuosille 2021 ja 2022, eli yhteensä 600 000 € avustusta Itä-Inkoon vesiosuuskunnalle

  • Nyt voimme jatkaa projektin etenemisessä, sanoo projektikoordinaattori Jarl Boström. Teknistä suunnittelua varten ELY keskukselle on jätetty avustushakemus, mutta on monta muuta asiaa jotka pitää selvittää ennen kun rakentaminen voidaan aloittaa.

Tärkeää olisi että niin moni kuin mahdollista liittyisi jäseneksi ja tulisi mukaa projektiin, silloin projektin toteuttamismahdollisuudet paranevat. Tavoite on antaa koko Degerbylle toimivaa vesi- ja jätevesijärjestelmä joka on Inkoon kunnan strategian ja kestävän kehityksen mukainen.

Tai niin kuin ympäristöpäällikkö Elina Röman totesi aikaisemmin näillä sivuilla:

  • On selvää, että ympäristön kannalta on parempi juoksuttaa jätevedet suoraan suureen puhdistamoon, jossa on parempi puhdistuskapasiteetti.

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Jarl Boström puh. 0500 449 334 tai sähköpostitse info@ingavatten.fi

Lue osuuskunnan ajankohtaissivu klikkaamalla tästä

Lue yhteenveto infosta Furuborgissa 1. helmikuuta klikkaamalla tästä.

Itä-Inkoon vesiosuuskunta pähkinänkuoressa – lataa esite tästä

Tapio Kallio

Miksi uusi ratkaisu?

Perheellämme on vapaa-ajan asunto Degerbyssä. Uudisrakennuksemme valmistui vajaa 4 vuotta sitten eli v. -15. Jätevesihuolto toteutettiin säädösten mukaan. Juomavesi tulee omasta kaivosta, joskin hankalien puhdistusprosessien jälkeen, sillä vesianalyysi osoitti liiallisia mineraalipitoisuuksia.

Toimivista nykyjärjestelmistä huolimatta otamme mielellämme vastaan mahdollisuuden liittyä uuteen vesi-, viemäri- ja valokuitu-uudistukseen seuraavista syistä:

  • Koko alueen ympäristön suojelu edellyttää mahdollisimman kattavaa oikein toteutettua jätevesihuoltoa.
  • Oma jätevesijärjestelmämme toimii nyt, mutta mökkikohtaisesti toteutettuna nykytekniikka on kestoltaan rajallinen ja uudistaminen tulee väistämättä eteen lähivuosina.
  • Kaivoveden laatu voi muuttua tällä alueella ja siksi toistuvat analyysit ja tarvittaessa uudet suodatusjärjestelmät ovat tarpeen.
  • Osuuskunnan tarjoama vesi- ja viemärihuolto on huomattavasti huolettomampi kuin kuin nykyiset järjestelmämme.
  • Varmasti toimiva vesi- ja viemärijärjestelmä nostaa kiinteistön ja tontin arvoa.
  • Valokuitu on miellyttävä bonus nykyaikaisten ja yhä lisääntyvien nettiyhteyksien toimivuuden varmistajana.
  • Inkoon kunnan tuki projektille on oiva osoitus asian tärkeydestä.

Tapio Kallio
Lääkäri
Itä-Inkoon vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja