Kuva/Foto: Laura Taskinen
Kuva/Foto: Laura Taskinen

Kuituverkko

Karjaan Puhelin esittäytyy

Tietoliikenneyhtiö Karjaan Puhelin rakentaa ja ylläpitää valokuituverkkoja, sekä tarjoaa nykyaikaisia, tehokkaita kuitupalveluja kuluttajille ja yrityksille.

Yhtiö on asiakkaidensa omistama ja valtaosa yhtiön lähes seitsemästätuhannesta osakkeenomistajasta ovat yksityishenkilöitä. Varmistaakseen yhtiön paikallisen omistuksen ja että yhtiö toimii paikallisen yhteisön hyvinvoinnin hyväksi myös jatkossa, tavoitteena on, että uusista kuitutilaajista myös tulee yhtiön osakkeenomistajia. Kuituverkossaan yhtiö ylläpitää muun muassa lähes 9 000 laajakaistaliittymää ja vajaa 14 000 kaapeli-tv-liittymää.

Kun Karjaan Puhelin perustettiin 1920 tavoitteena olivat laadukkaat puhelinlinjat, mutta vuosien varrella yhtiöstä on kasvanut moderni tietoliikenneyhtiö, joka hiljattain juhli satavuotisjuhlavuottaan. Yli kymmenen vuotta sitten yhtiö aloitti vanhentuneen kupariverkkonsa korvaamisen uudella valokuituverkolla. Tänään kuituverkko ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen, Siuntioon ja Kirkkonummelle. Yritysasiakkaita löytyvät myös Hangon ja Helsingin väliseltä alueelta.

Nopeat ja toimintavarmat kiinteät tietoliikenneyhteydet ovat tärkeä kasvun lähde kuntatasolla. Viestintäviraston tilaston mukaan Inkoo on pahasti perässä esim. Raaseporia ja Lohjaa nopeiden kiinteiden yhteyksien saatavuudessa (Inkoo 50 %, Raasepori 81 % ja Lohja 73 %, lähde: Viestintävirasto).

Valokuitu on nopea, pätkimätön ja turvallinen nettiyhteys. Sillä koko perhe surffailee, asioi, tekee etätöitä tai harrastaa verkossa usealla laitteella samanaikaisesti. Valokuitu varmistaa yrityksen tiedonsiirron, ja kuituliittymän kautta voi tilata myös kaapeli-tv-palvelun ja laajakaistapuhelimen. Kuituverkon kapasiteetti on lähes rajoittamaton ja se tulee palvelemaan meitä vähintään puolen vuosisadan ajan. Oman kiinteistön arvokin nousee, kun se liitetään kuituverkkoon.

Tästä voit lukea, miten tarjoamme kuituliittymiä vesiosuuskunnan alueella: www.karjaanpuhelin.fi/degerby

Patrik Gustafsson

toimitusjohtaja

Patrik Gustafsson
teknillinen johtaja

www.karistelefon.fi / www.karjaanpuhelin.fi

Facebook: https://www.facebook.com/karistelefon

Asiakaspalvelu
019 278 480 ma kl. 9 – 17, ti – pe 9 – 16
kundtjanst@ktab.fi
Dalgatan 7, 10300 Karis